Followers

Wednesday, May 18, 2011

SAYA ADA DEGREE...TAPI KENAPA SAYA TAK BEKERJAYA?



Ada 5 sebab utama dalam list saya:

Masa belajar, saya gila wat direct selling...dah biasa pegang duit...bila g interview keje, gaji yang ditawarkan ala ala je...banyak lagik yang saya dapat hasil MLM...

Saya plan nak sambung belajar...lulus...tapi rombongan Cik Kiah datang cepat sangat...

Bila dah siap tangga rumah...mula pulak menyusun rakyat jelata...rasa cepat sangat masa berlalu...pejam celik pejam celik, ke dapur ke bilik ke dapur ke bilik...sedar-sedar saya dah terbiasa dengan rutin ni...malas dah nak fikir fasal cari kerja atau sambung belajar...

Bila berkawan kawan...lahai...ramai pun yang macam saya...akhirnya, wat la bisnes kecik-kecik apa yang patut...supaya ada sebab nak hang out dengan kawan-kawan...tak la boring dok rumah...tutup bukak dapur gas, tutup bukak TV, tutup bukak komputer...mengemas rumah sampai dah naik haus tyles tu kena mop...

Sebab yang terakhir ni la yang membulatkan hati saya..."Bang nak tu"...check mate..."Bang nak ni"...check mate...maka naik lemak ler...apa nak fikirkan lagik...

Gambar kat atas tu? hihi...tu gambar teh susu panas sarapan saya pagi ni...Selamat Hari Khamis...

22 comments:

☆ ★ e m m a N Y ☆ ★ said...

Selamat hari khamis..hihi

CT NoArIzAh ArIs said...

Sy suka statement kamu walau x kerja tapi pandai gak cari wit sendiri... biar dpt sikit asalkan berkatkan?

linda a.k.a ibusumaiyah said...

seronok kan...jaga anak-anak ... kalau ade peluang/rezeki...nak gak berkhidmat sepenuh masa di rumah jer...:)

kan ..kan...:)

LindaRahim said...

hihi...mula2 rasa mcm terpaksa...tp bila dah pandai bawak diri...dah tahu apa kekurangan n kelebihannya...alhamdulillah...hari hari sgt seronok...

rara pinkmafia said...

betul tu kak.mula2 nk rehat2,then dh biasa jd mls,dpt lak husben manja2 kan.lagik lah lemak2 manis.hehehe

K.I.N.A said...

haha..comel je yang susun rakyat jelata tu..i wanna be like u la..nak pikir keje..;P

LindaRahim said...

suke lemak manis rara...hikhik...

aanie said...

penah gak terfikir nak duk umah je...tp xleh la, boring...tp klu sy x keje, mkn maggi je la jawabnya...huhu...

I'm Cida- This Is My Photo Blog said...

bila tgh keje ni, rasa nk berenti je...tp risau lak bila dh berenti rasa nk keje lak nti..
semua serba x kena kan..ehehhe..

halila Ibrahim said...

Saya pun dok rumah jugak.. best la dok rumah .. jaga anak n jaga rumah... lagipun dah ramai jumpa surirumah yg ada degree so tak terasa apa2 la... degree yg ada bg anak2 semangat utk belajar..

LindaRahim said...

Cida...kena tepuk dada n tanya selera sendiri...kak ni da selera dok umah...dah jd penunggu umah tegar...hihi

Halila...memang besttt...tu lah...ramai kawan2 sy pun ada degree p dok umah jaga umah, anak n suami...

Salmiza S. said...

selamat hari khamis.... xpe macam tu, kita orang pompuan... ngeee... =)

sop said...

selamat hari khamis.. kalau tak kerja, duit dah banyak.. nak kerja wat apa kan? huhuh

Syuxer said...

selamat hari khamis gak..:)..ala kalau dah duit banyak..keje pun cam xnak dah wat heheh..

sheila said...

yelah..lain orang lain rezkinya. yg penting usaha.

salam kenal

syrupmasin said...

haha..pergghh takut nih..lelaki ta bole la macam nih kan..nnt nak support family macam mne kan..huhu..kene belajar sungguh2 kerje kuat2 :)

LindaRahim said...

Yang penting kita ikhlas dgn apa yg dilakukan...jadi semuanya pasti berjalan lancar...

Syrupmasin...lelaki kena la keje...lau tidak dikerjakan mak n ayah mentua nanti...hihi...

qellissa said...

setuju2..kadang2 degree holder skrg ni susah gak nak dpt keje..so jgn assume org yg dok umah sesaja tu tak pandai ye..haihhh

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

rezeki ader di maner2 kan linda...

CikAizA said...

bagi aiza... kalau blajar tinggi2 tp bila jd isteri x pandai... pun x stabil gak... tapi ok lah... jadi isteri soleha lagi bagus...

no_answer said...

wahh ,

kehidupan ini ..

tak sangka ..

macam macam kisah :)

nak sikit air :P

Miss Ieza said...

sesiapa yg dah terbiasa pegang duit sendiri... dpt gaji taip hari.. sure terseksa bila kerja dpt gaji bulanan. mcm saya. saya dah terbiasa dgn suasana hingar bingar kat pasar... pastu try keje opis.. perghh... terseksa tggu jam kol 5. sgt membosankan. gaji plak ciput.. awal bulan baru dpt. bosan giler. last2 sy mls keje opis. dok pasar malam lg best. so jgn assume org pasar mlm takde kelulusan. hahaha.. skrg kita pk cara nak dpt duit lg byk je. asalkan halal. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...