Followers

Tuesday, May 17, 2011

MAKAN-MAKAN @ RADIX FRIED CHICKEN, MYDIN MELAKA



Kalau cuti mesti makan-makan...Kalau nak makan-makan mesti tunggu cuti...hihi... Kali ni saya ke Radix Fried Chicken pulak. RFC gitu...bukan KFC yea. Saya g RFC di Mydin Melaka...wahhh ramai giler orang kat Mydin ni bila time masa cuti... Patut pun tengok rancangan Astana Kak Nita tu, rumah tuan punya Mydin sangat sangat Astana nyer... Hebat weh...bilik untuk home teather dia je kelengkapan dan setnya dah cecah RM100k... Dapat sebuah rumah teres setingkat tuh...

Memang mak saya dah plan nak ajak kami g makan RFC, jadi terus je kami naik tingkat atas Mydin tu. Mak n dik beradik lain dah pernah makan kat sini...sedap katanya...so saya ngikut je lah.



Ini set yang saya pesan...

Biar saya exspresskan rasanya...

Ayamnya rasa kental, ada macam isi ayam kampung gitu...
Coleslaw dia memang rasa makan sayur fresh, memang terasa sayurnya...
Mashed potato pun rasa makan kentang sebenar...
Maksudnya...kalau ikut kata lidah saya...
Ini baru sayur n kentang...
Faham?...hihi...nak lagi faham kena rasa sendirik laa...


Sedikit info mengenai ayam halal RFC:
Bermula dari penyediaan makanan ayam yang halal, bebas dari penggunaan antibiotik, bebas dari penggunaan beta agonist (enzim penggemuk dari babi) dan sembelihan yang terjaga hukum hakamnya sampailah kepada cara penyediaan makanan.



Wedges pun rasa kentang sebenar...
Sebenarnya saya buat perbandingan dengan satu lagi jenama makanan segera...
faham sendirik laa...ngee



Ini airnya...
Soft drink RFC perasa strawberi...
Kurang gas, tapi...
mak saya bising minum air kaler-kaler ni...hihi..



Sos pun sos RFC...



Menu lain yang terdapat di Radix Fried Chicken:
Sila klik untuk tumbesaran...





Macam-macam ada kan?
Cuba la try...

25 comments:

Eza said...

yup!!..memg len benar rasanya dari KFC...sy penah mkn kat sp, my hometown...suka sbb ayam besaq..hahahaa...

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

salah satu pengeluaran HPA...produk halal tanggungjawap bersama....

rara pinkmafia said...

nampak sedap kak,wahhhhh rasa nya tak payah ragu halah ke x kan.lebih ok dr kfc kot.

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

boleh lah try nanti...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wahhhh best nikh...ehehe..patut cuber jgn sampai terkenaa lak kali nikh linda ..ahahaha

oshin-jamel said...

sedapnye!!!!

♥MiZz-siHa♥ said...

kt xberape suke la RFC nie..xberape ngam ngan tekak le..hehe

cik aisha said...

xpenah terai lg....bila2 kena terai ni...:)

MOK&SONS said...

dah lama nak cuba..tunggu RFC buka kat shah alam..bila larr..

LindaRahim said...

Mizz-siha...ayamnye mmg x brp ngam ngan tekak sy gak sbb rasa liatnye tu...tp yg lain2 tu sgt ngam...

Princess^of^Hemp said...

kat mana je ada cawangan die nie??

mOoN said...

memang sedap...sy selalu g makan..kat SP..

risa said...

halalan toyyiban ni kan kan kan

azian said...

apsal la kat jengka ni lom ade lg RFC ek...huhuhu....
eh linda...waffle maker sy tu boleh di beli di tesco atau tel company tu jek...rm59...pos penghantaran rm15...heheheh

LUNA LANUN said...

nilah dia MFC (Malaysian Fried Chicken)... Hik3!

SRenungan said...

ayam dia mmng sedap..rugi sapa x rasa..
selalu duk mkan kat sp je..x sangka kt melaka pun ada..
bgus2..bka bnyak2 lgi cawangan..hehe

UyaRayza said...

lapo tgk hehehe..ptg2 nie membuak2 plak rase kebuluran lepas tgk gmbr hehehe

hamzah ian said...

wow.. nampak sedap..

Izan Ishak said...

RFC memang sedap sbb ayamnya ayam organik kan... sblm ni (thn lepas) singgah mydin mall rfc blm bukak lagi...

Fatin Baharum said...

selalu pg mydin, duduk pon sana, tapi xpnah² makan kat RFC ni. wah, boleh try pasni. :)

latest entry : the convocation ♥

Salmiza S. said...

xpenah makan, tapi teringin tuh ade! =)

SYAHIDAH PAMIDI said...

majulah ISLAM demi ank bngsa...
HPA BOLEH!!!

Miss Ieza said...

rasanya memang bagus nie... sementelah saya mmg ahli HPA dari dulu.. tp asyik bertangguh nak aktif... ahli lelap.... nak try gak makan RFC nie...

mari menyokong produk Islam... :)

sheila said...

hebat HPA...

selalu beli kopi radix je... baru tau ada RFC skrg ni. blk kg husband nanti leh le singgah kat mydin tu

Puanbee2 said...

teringin nak rasa nih , tunggu lah sampai melaka nanti huuntah bila !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...