Followers

Sunday, May 1, 2011

COKLAT DARI ZANAISHI

Selamat sejahtera dan selamat bercuti... Seronoknya saya bercuti di kampung...hihi...seronoknyerrrrr... Mesti ada di antara anda yang masih di kampung kan? Mesti best duk berkumpul adik beradik, sepupu sepapat...makan, borak, makan, borak, makan, borak kan?... Hihi...

Tapi hari ni dah kena balik rumah masing-masing. Jari Jemariku Boutique nak balik bukak kedai, Zanaishi nak balik exam, Orchids Fan nak balik siram pokok...hihi...saya nak balik gosok baju sekolah anak-anak dan baju keje suami... Lagipun biarlah mak dan ayah berehat berdua hari ni... Boleh makan beli lauk kedai macam selalu. Tak yah susah-susah asyik-asyik memasak itu ini untuk kitorang yang reramai ni...ngee... Bagi la mak rest sebelum g keje esok...

Banyak sebenarnya aktiviti yang saya nak kongsikan dengan anda semua. Tapi nanti saya update satu persatu yea... Di pagi yang dah nak tengah hari ni, saya nak kongsikan fasal coklat keluaran tempatan! Saya dapat ni dari luvly duvly Zanaishi. Kami adik beradik ni memang hantu coklat...


Quantum Supplies (M) Sdn Bhd
26 & 28, Jalan Teknologi 3/1 Section 3,
Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya,
Selangor
Email : info@quantumsupplies.com


Coklat Tiramisu Danson ni yang paling saya suka. Almond dibaluti dark coklat, kemudian disalut dengan serbuk koko... Rasanya pahit pahit sikit...tapi bila dah mula menggigit, makin lama rasanya makin manis...hmmm...memang betul-betul coklat... Pakaging pun smart kan? Tak kalah dengan coklat import kan?



Ryverra Chocolate & Confectionery,
41AC, Level 4, Menara D,
Persiaran MPAJ,
Jalan Pandan Utama, Pandan Indah,
55100 Kuala Lumpur.
www.ryverra.com.my
www.strawchocz.blogspot.com


Ada 2 jenis coklat Estana yang Zanaishi bagi saya, satu Tiramisu dan satu lagi Latte. Bagi saya, Tiramisu yang paling best...sebab di dalam dia ada perasa mangga. Yang ini kurang pahit berbanding Tiramisu Danson...kiranya lite lite la... Latte pula ada almond di dalamnya. Walaupun sama macam coklat Danson tu, tapi dia bukan dari jenis Tiramisu so bukan dark coklat. Rasanya manis macam coklat biasa je...

Zanaishi beli ni semasa pergi ke pameran coklat. Banyak lagi sebenarnya jenama coklat buatan tempatan...dan ada 2 3 jenama lagi yang Zanaishi beli, tapi huhuhu...tok sah kata nak merasa...nampak bayang pun tidak. Sayang pula rasanya tak dapat nak ambil gambar. Tapi ok lah dengan 3 jenis yang dia belikan 'khas buat saya' ni - katanyalah...hihihi... Selamat bercuti lagi...


8 comments:

アヌム ちゃん~~ said...

sedap :)

athirahzaki said...

sedapnye coklat!
yummy

suSuEmIMiE said...

urm..sedapnye...
jom sokong produk tmpatan...:)

HonEyBuNNy said...

nak cokelat....

sukanya cokelat lebih2 lagi kalau ada almond..;_0

Khairil said...

suka juga makan coklat...tengok pun terliur...sllurrpp...

Nenek Kebaya said...

sedap nyer coklat....

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

nyum...sedapnyerrr ckit bole...

wildorchid said...

coklat sangat bagus untuk diet...nyammm...nyamm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...