Followers

Wednesday, April 5, 2017

FEEDBACK L'SKIN BEAUTY SERIES....pilih set yang sesuai mengikut jenis kulit dan masalah yang dihadapi

L'Skin Beauty Series adalah rangkaian produk penjagaan dan perawatan kecantikan luaran khusus untuk remaja perempuan dan wanita. Walaubagaimanapun, tidak menjadi masalah jika kaum lelaki ingin mencubanya mengikut kesesuaian produk dengan jenis kulit ataupun masalah yang dihadapi.

Walaupun terdapat 2 set utama, iaitu Set Mira dan Set Hana, L'Skin menawarkan produk loose yang perlu disesuaikan dengan jenis kulit dan masalah kulit wajah yang dihadapi. Beauty Advisor kami akan memberikan khidmat konsultasi kecantikan secara percuma untuk membantu sis memilih produk yang sesuai mengikut keperluan sis.


Telah banyak feedback positif yang kami terima daripada pengguna L'Skin Beauty Series. Mereka amat berpuas hati dengan perubahan yang berlaku kepada kulit wajah mereka. Jom lihat apa kata mereka..





"Kulit makin cerah, lembut dan jeragat makin pudar.."
- Pn. Siti, Melaka

====================




"Rasa muka bersih, pencuci muka sedap dipakai, krim tak berminyak, foundation pun ok..."
- Pn Aida, Nilai

====================


"Serasi denagn kulit muka saya, pembersih muka best sangat..wangi dan lembut..."
- Pn Shila, Melaka

====================


Fira alami masalah:
Alahan produk skincare
Kulit kusam
Sensitif &
Jerawat pasir
.
.
Selepas 2 minggu Fira guna Set Hana:
Balancing Daily Cleanser
Multi Corrector Day Cream
Intensive Brightening Night Cream &
Turmeric Treatment Cream
.
.
Kulit Fira makin:
Cerah seperti asal
Tidak sensitif
Semakin lembap &
Jerawat pasir berkurangan

====================


Puteri alami masalah:
 Kulit kering
Menggelupas &
Kusam
.
.
Selepas seminggu Puteri guna Set Mira Premium:
Mosturizing Daily Cleanser
Lumiere Miracle Essence
Multi Corrector Day Cream
Intensive Brightening Night Cream &
Bird's Nest Treatment Cream
.
.
Kulit Puteri makin
Lembap
Halus &
Cerah

====================




Dulu kulit muka saya sangat-sangat berminyak, tetapi sejak guna L'Skin Set Hana ni, saya tak perlu risau lagi..."

====================

Semua rangkaian produk L'Skin juga tidak mengandungi bahan-bahan terlarang dan telah mendapat kelulusan KKM.

i)    Balancing Daily Cleanser - NOT161201400K

ii)   Moisturizing Daily Cleanser - NOT170102405K

iii)  Multi Corrector Day Cream - NOT161200762K

iv)  Intensive Brightening Night Cream - NOT161200763K

v)   Turmeric Treatment Cream - NOT170102404K

vi)  Bird's Nest Treatment Cream - NOT170102403K

vii) Instant Lifting Botox Serum - NOT161200761K

Sunday, April 2, 2017

FEEDBACK SOFT LOOK MOUSSE FOUNDATION...kenapa foundation ni best sangat?

Perkara penting perlu korang tahu tentang foundation jenis mousse ini adalah apakah itu mousse? Mousse adalah seperti busa krim dan ringan yang jika ditekan pon, mousse ini tidak akan menjadi padat. Maka, Mousse Foundation adalah Foundation seperti busa krim yang ringan dan tak padat. Hasil sapuan foundation jenis mousse pada kulit wajah pula akan kelihatan nipis dan sangat natural.

Oleh sebab itu jugalah, L'Skin Soft Look Mousse Foundation cuma ada satu tone kaler je. Ianya sesuai untuk semua tone kulit kerana warnanya natural, sapuannya nipis dan boleh blend dengan mudah.

Foundation jenis mousse juga sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. Ini adalah kerana ia tidak berminyak, tidak menyumbat pori dan tidak mengeringkan kulit.

Korang hanya perlu sapu nipis sahaja untuk mendapatkan tona kulit wajah yang lebih sekata, mencerahkan dan memberi efek glowing pada wajah. Namun, jika korang inginkan full coverage ataupun menyamarkan noda, sis boleh memakai 2 - 3 layer Soft Look.
Jom lihat feedback yang kami terima dari beberapa pengguna Soft Look Mousse Foundation:



===================


====================


=====================


====================


====================


====================

Alhamdulillah, hari-hari kami menerima feedback positif daripada pengguna Soft Look. Sudah tentulah kehebatannya kerana diformulasi dengan bahan-bahan yang hebat. Ada 3 bahan utama yang memberikan manfaat kepada kulit wajah terdapat dalam Soft Look ni, iaitu:

.
MINYAK ARGAN
----------------------------------

🍭Anti-penuaan
🍭Menyelesaikan masalah kulit berjerawat
🍭Menghilangkan masalah parut
🍭Melindungi kulit daripada kedutan akibat penuaan pra-matang
🍭Mengurangkan kedutan dibawah mata
🍭Bertindak sebagai pelembap terbaik untuk kulit. Ia menyegar dan melembut kulit
🍭Kaya dengan protein yang sangat baik untuk keanjalan kulit yang berfungsi untuk menegangkan kulit dan menjadikan ia kelihatan lebih segar


SUSU
--------------------------------

🍭Mencerahkan dan menghaluskan kulit
🍭Sebagai anti-ageing atau anti penuaan
🍭Menyingkirkan semua sel kulit mati
🍭Mengecilkan pori-pori


ALOEVERA
---------------------------------

🍭Mempercepat proses penyembuhan luka
🍭Merawat kulit
🍭Melembabkan kulit lebih lama
🍭Mencerahkan warna kulit yang kusam
🍭Mengatasi kulit kering akibat dehidrasi dan kekurangan vitamin
🍭Menghaluskan permukaan kulit yang bersisik
🍭Membuat kulit jadi kenyal
🍭Memenuhi keperluan vitamin harian kulit




MANFAAT SOFT LOOK MOUSSE FOUNDATION
=======================================

- Tidak berminyak & tidak menyumbat pori-pori
- Mencerahkan wajah pada penggunaan pertama
- Mengandungi SPF50 untuk melindungi kulit dari sinaran UV
- Boleh menjadi alas mekap kerana mampu memudarkan noda pada wajah
- Memberi efek glowing
- Kalis air; mekap tahan lebih lama walaupun berpeluh
- Anti capuk: Sapuan yang ringan & rata menjadikan wajah tak bercapuk apabila bermekap




Tutorial mudah pakai Soft Look Mousse Foundation

FEEDBACK LUMIERE MIRACLE ESSENCE....by Lumiere Beauty



Jom tengok-tengok dulu feedback daripada pengguna Lumiere Miracle Essence.




"Sebelum ni, saya mempunyai kulit yang sensitif.. Tersalah guna produk jer naik merah-merah di muka. Selepas saya diperkenalkan dengan LUMIERE MIRACLE ESSENCE, Alhamdulillah..kulit muka saya semakin pulih. Bukan sahaja hilang bintik-bintik merah, tetapi kulit makin cerah dan berseri. Terima kasih Lumiere BeautyHq" 

- Pn Nor, Melaka

=======================




"Selak-selak album Fb, jumpalah gambar tahun 2013 ni. Hmmm...patut pon ramai yang tegur kulit wajah saya makin cerah dan halus. Memang semakin sihat dan cantik kulit saya semenjak dah guna Lumiere Miracle Essence ni."

- Pn Siti, Melaka

=====================




"Ada beza pakai Lumiere ni, kulit muka bersih dan cerah.."

- Pn Wati, Melaka

====================




"Kulit saya makin bersih, cerah dan berseri seri sejak guna Lumiere Miracle Essence ni Kak.."

- Cik Pira, Kelantan

====================





"Bestnya Lumiere ni...I feel my face very soft, like never feel such before.."

- Pn Siti Fatimah, Melaka

====================



"Dulu kulit wajah saya kering, banyak garis-garis halus dan parut jerawat...Alhamdulillah, selepas seminggu je guna LME, suami dah tegur muka saya semakin bersih.."

- Dr Lin, Melaka

====================


Bestkan Lumiere Miracle Essence ni? Ramai yang dah mencuba dan berpuas hati dengan hasil 
selepas menggunakan Lumiere Miracle Essence. Cara gunanya pun mudah, korang cuma perlu tepuk-tepukkan pada wajah selepas mencuci. Lumiere Miracle Essence akan pantas menyerap ke dalam kulit dan selepas itu, korang boleh memakai krim-krim lain serta bermekap. Ia tidak melekit ataupun berminyak-minyak dan tidak meyebabkan mekap anda pecah.






Sebenarnya banyak lagi manfaat yang anda akan dapat selepas menggunkan LME, kerana ia melengkapkan rutin penjagaan wajah anda. Jom tengok apa lagi manfaat yang akan korang dapat dengan LME ini.


Kelebihan Lumiere Miracle Essence

- Mengimbangi lembapan kulit secara semulajadi

- Melindungi kulit dari pencemaran

- Mengurangi garis-garis halus, kerutan dan 'panda eye'

- Menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru

- Menjadikan kulit lebih anjal dan lembut

- Mencerahkan kulit

- memulihkan luka akibat jerawat

- Memudarkan parut jerawat dan jeragat





Lumiere Miracle Essence


Untuk pengetahuan korang, LME ini sangat sesuai untuk menjadikan kulit korang SIHAT dan CANTIK kerana mengandungi 6 pati bahan hebat iaitu, Apple Stemcell, Alp Rose Stemcell, Orange Stemcell, Salmon Collagen, Vitamin C dan Vitamin E. Setiap dari satunya memainkan peranan membekalkan ribuan nutrisi, vitamin antioksidan dan mineral untuk kulit wajah kita.

+ Manfaat Apple Stemcell pada kulit wajah
- menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru
- memperbaiki epidermis, iaitu lapisan kulit luar
- membentuk pigmen kulit


+ Manfaat Alp Rose Stemcell pada kulit wajah
- melembapkan kulit
- menggalakkan kulit adaptasi perubahan iklim
- menggalakkan semula pertumbuhan kulit baru
- meremajakan kulit


+ Manfaat Orange Stemcell pada kulit wajah
- kaya dengan Vitamin C dan Vitamin A yang meningkatkan kesihatan kulit
- Vitamin A dapat meresap ke dalam kulit dan mampu menyamarkan serta memperbaiki kerutan dan garis-garis halus pada kulit
- membantu mengatasi penyakit kulit seperti bisul dan jerawat


+ Manfaat Salmon Collagen pada kulit wajah
- menjadikan kulit lebih anjal dan lembut
- mengurangkan tanda-tanda penuaan, kedutan dan mengurangkan penampilan garis-garis halus
- terbukti untuk membaiki sel-sel kulit yang rosak dan kedutan


+ Manfaat Vitamin C pada kulit wajah
- meransang pembentukan kolagen kulit
- sebagai water holder (menyimpan air) dan membuat kulit tidak kering serta terasa lembap
- merawat luka
melindungi kulit dari radikal bebas yang berasal dari debu, asap dan sinar matahari
- mengurangi kerutan dan mengurangi 'panda eye'
- mencerahkan warna kulit sehingga wajah tampak lebih putid dan bercahaya


+ Manfaat Vitamin E pada kulit wajah
- melembapkan kulit
- melindungi kulit daripada pencemaran seperti asap rokok atau sinar matahari
- membantu kulit kembali pulih daripada parut


Saturday, April 1, 2017

BAJU PENGANTIN MELETOP & MAJLIS PERKAHWINAN GILANG GEMILANG ALIAA ISMAIL & AHMAD SYAFIQ


Ramai yang dah tahu model muslimah / insta femes Aliaa Ismail ni dah bernikah 25 Mac lepas kan.. Korang boleh je tengok update wedding gilang gemilang ni kat ig beliau  @aliaaaismail. Saya memang ada kat situ, tapi susah yang amat nak dapat selpie wipie ngan Permaisuri Sehari ni sebab ramai jemputannya dan kami terpaksa jer beratur untuk dapat turn bergambar ngan dia..pergh..


Udahler tuan badannya cun melecun, dipakaikan pula dress yang cantek yang amat... Korang yang bakal melangsungkan perkahwinan bolehje ngintai2 ig beliau @aliaaaismail untuk amek idea..


Macam dress kegilaan ramai nie, korang boleh terus ke Jakel Mall Kuala Lumpur di level 1 & 2 untuk dapatkan perkhidmatan fabrik pengantin dari @jakeltextile. Hijab yang simple tapi elegent ni pula dari @galeriariani. Makan hati tengok beliau nih! huhu..


Permaisuri Sehari & Raja Seharinya memangla cantik dan segak bergaya dah... Pelaminnya pun gah dan perjalanan majlis tersusun rapi diatur wedding planer terkenal Kak Za dari @sanggulevent termasuklah makanan yang disediakan @kencanaevent...sangat kelasss. (sampai hari ni saya masih teringat ingat kat daging deng deng kencana event nih! huhu..)

Korang tengokla sendiri video2 wedding Aliaa & Syafiq ni.. X tahulah nak makan hati ke jadi x lalu makan lepas nih!..


PART 1

video


PART 2

video


PART 3

video


Ijab & Qabul @aliaaaismail & amad syafiq pada 24.03.2017 @ Shah Alam

Credit kepada:

Photog : @masputehpiktures 🎥

Emcee : @emceesaufi 

Make up : @ynasakinah


Wedding Planner : @sanggulevent

Catering : @kencanaevent





Sunday, March 12, 2017

SOAL JAWAB LUMIERE MIRACLE ESSENCE - Lumiere Beauty



1) Apakah Essence?
Essence adalah pati dalam bentuk cecair. Iaitu cecair yang mengandungi konsentrasi nutrisi, vitamin, antioksidan dan mineral yang pekat.

Manfaat Essence adalah bergantung kepada bahan yang terdapat di dalamnya. Ada Essence yang mengfokuskan kepada satu masalah sahaja dan ada juga yang mengandungi pelbagai pati hebat untuk mengatasi dan merawat pelbagai masalah kulit wajah.

Dengan pemakaian Essence, kulit wajah dibekalkan dengan ribuan nutrisi, vitamin, antioksidan dan mineral yang bekerja bukan sahaja di lapisan luar kulit, tetapi juga bertindak daripada dalam lapisan kulit untuk menjadikan kulit wajah lebih SIHAT dan CANTIK.



Essence juga meningkatkan penyerapan krim-krim lain yang dipakai selepasnya dan mengoptimumkan fungsi-fungsi krim tersebut.



2) Apakah Lumiere Miracle Essence?
Lumiere Miracle Essence adalah cecair yang mengandungi pati 6 bahan hebat, iaitu Apple Stemcell, Alp Rose Stemcell, Orange Stemcell, Salmon Collagen, Vitamin C & Vitamin E.

















3) Siapakah yang sesuai memakai Lumiere Miracle Essence?
Miracle Essence sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif serta sesuai digunakan lelaki dan wanita seawal usia 12 tahun. Ia bertujuan untuk menjaga dan merawat masalah kulit wajah.




video




4) Apakah perbezaan antara Essence dan Serum?
Essence berbentuk lebih cair daripada Serum. Oleh itu, ia lebih mudah dan cepat menyerap ke dalam lapisan kulit.

Essence yang dipakai sebelum memakai serum akan membantu Serum untuk terserap dengan lebih baik.


5) Bagaimanakah cara memakai Lumiere Miracle Essence?
Pemakaian Miracle Essence adalah selepas mencuci wajah dan sebelum memakai serum atau krim-krim lain:
i -cuci wajah dan lap kering
ii -titikkan 2-3 titik Miracle Essence pada tapak tangan dan tepuk tepukkan pada wajah
iii -sapu serum @ krim

Essence ditepuk tepukkan pada kulit bertujuan untuk memastikan perjalanan darah berjalan lancar dan membangkitkan saraf-saraf supaya bertindak terhadap essence dengan lebih berkesan.



6) Apakah manfaat memakai Lumiere Miracle Essence?
 - Mengimbangi lembapan kulit secara semulajadi
🌼-   - Melindungi kulit daripada pencemaran
🌼 - Mengurangi garis-garis halus, kerutan dan 'panda eye'
🌼 - Menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru
🌼 - Menjadikan kulit lebih anjal dan lembut
🌼 - Mencerahkan kulit
🌼 - Memudarkan parut dan jeragat
🌼 - Mengecutkan jerawat dan merawat luka akibat jerawat

7) Apakah Lumiere Miracle Essence lulus KKM?
Iya. Lumiere Miracle Essence adalah produk tempatan yang lulus KKM (NOT151204491K)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...