Salam sejahtera semua... Hari ni belajar buat coklat nak? Senang je nak buatnya. Anda cuma perlu dapatkan acuan coklat, biskut dan coklat yang sedap... Selamat mencuba...
Acuan coklat
Peanut Choc Cream- Tiger
Orange Flavoured Cream Sandwich - Julie's
dan juga Biskut Oreo (saya lupa nak snap gambar)
Coklat Beryl's
Cara:
Mula-mula, Cairkan coklat secara 'double boil'. Kemudian tuangkan sedikit coklat ke dalam acuan.
Letakkan biskut
Tuangkan lagi coklat bagi menutupi biskut
Ratakan coklat
Setelah selesai semua acuan, sejukkan coklat di dalam peti sejuk beku.
Jika coklat telah betul-betul keras, anda hanya perlu terbalikkan acuan, dan coklat akan keluar dengan mudah.
13 comments:
wahhhh sedapnya.coklat tu pakai coklat masakan ke kak?
sedapnye huhuh.. nak sikit
wah macam best jerr...nak try juga la nanti. Thanks for sharing very helpul and useful.
sedap nya! nak nak nak
wah sedappnya!!!!
do...do..double bloiler tu apa ?
anime-sekarang-membosankan
Eh .. eh .. senangnya. boleh la cuba camni. hihi ..
double boil tu, kira macam kukus pun ye jugak...
wow..sedapnye..cam susah je nak wat..
yummy :) homemade choclate.
wah! msti best ni..
Oo.. Camtu buatnye. Senang jugak tu. Nanti nak try la.
sedapnyaaaaaaaaaaaa idea yg bagus...jika x tu asyik kacang n badam jer kat dalam...bosan
Post a Comment