Followers

Thursday, April 28, 2011

COKLAT BISKUT



Salam sejahtera semua... Hari ni belajar buat coklat nak? Senang je nak buatnya. Anda cuma perlu dapatkan acuan coklat, biskut dan coklat yang sedap... Selamat mencuba...

Acuan coklat


Peanut Choc Cream- Tiger


Orange Flavoured Cream Sandwich - Julie's
dan juga Biskut Oreo (saya lupa nak snap gambar)


Coklat Beryl's


Cara:
Mula-mula, Cairkan coklat secara 'double boil'. Kemudian tuangkan sedikit coklat ke dalam acuan.


Letakkan biskut


Tuangkan lagi coklat bagi menutupi biskut


Ratakan coklat


Setelah selesai semua acuan, sejukkan coklat di dalam peti sejuk beku.
Jika coklat telah betul-betul keras, anda hanya perlu terbalikkan acuan, dan coklat akan keluar dengan mudah.







13 comments:

safurara said...

wahhhh sedapnya.coklat tu pakai coklat masakan ke kak?

azie said...

sedapnye huhuh.. nak sikit

Unknown said...

wah macam best jerr...nak try juga la nanti. Thanks for sharing very helpul and useful.

Nisa said...

sedap nya! nak nak nak

miRa'e said...

wah sedappnya!!!!

Anonymous said...

do...do..double bloiler tu apa ?

anime-sekarang-membosankan

Misz-ella said...

Eh .. eh .. senangnya. boleh la cuba camni. hihi ..

Linda Rahim said...

double boil tu, kira macam kukus pun ye jugak...

teDD said...

wow..sedapnye..cam susah je nak wat..

walinong sari said...

yummy :) homemade choclate.

Cikgu WanN said...

wah! msti best ni..

Anonymous said...

Oo.. Camtu buatnye. Senang jugak tu. Nanti nak try la.

Scripters said...

sedapnyaaaaaaaaaaaa idea yg bagus...jika x tu asyik kacang n badam jer kat dalam...bosan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...