Followers

Wednesday, May 11, 2011

MAKAN-MAKAN @ JOHNNY'S, JUSCO MELAKA



Selamat sejahtera semuaaa... Penat dah saya blogwalking... Tengok gambar cantik2, pelik2, baca cerita macam2, baca berita paper, check out bisik2 mak lagenda, nyakat bloger sana sini, join GA... Last last baru nak update belog...hihi...

Penah ke g Johnny's? Ni 1st visit saya... Johnny's ni restoran makanan steamboat. Saya g yang kat Jusco Melaka punya (Jusco lama taw). Biasalah kalau g makan tempat happening mcm ni, mesti nak g reramai satu kampung...ngee... Kali ni kitorang g 4 famili. Saje suke wat kecoh... Kalau g famili saya je nanti tak lalu makan teringat kat dik beradik yang lain...ye lah tu...hihi... Zanaishi... kita g this wiken ek...

Layan gambar je lah yea... Nama menunye so complicated...hishhh...lupa dah semua... Selamat menjamu mata...



Mula-mula dia sampai bertingkat-tingkat macam ni...
Macam-macam adaaaa...



Pas tu tuang la tray demi tray ke dalam piuk steamboat tu...



Haaa...tuang lagi...



Hmmm...dah masak dah...
berasap-rasap...macam-macam bau adaaaa....hikss




Cedok la dalam mangkuk memasing...



Santap time...



Yang ini sambalnya...
Nak cicah boleh, tuang terus dalam mangkuk pun boleh...
Satu rasanya masam...satu lagi rasanya pedas...



Yang ini rasanya masam...
tapi best...
dah habis nak suap lagi...habis suap lagi...habis suap lagi...
Apa ke namanya...kalau bukan best???



Yang ini chicken wing...
Biasa lah tu...kat mana-mana pun ada...



Cool...








Sempat saya menggugel tadi...
jumpa la list rege ni...

  • Plain rice RM 0.70 / bowl
  • Vegetables RM 1.80 - RM 3.00 / plate
  • Noodles RM 1.00 - RM 2.00 / plate
  • Fresh Seafood RM 3.80 - RM 8.90 / plate
  • Beef / Chicken RM 3.20 - RM 3.80 / plate
  • Prawn / Fish Balls RM 3.80 - RM 4.80 / plate

Habisss....



12 comments:

misz farahniza said...

sedapnya..harga pon mcm ok..nanti nk try lah...hehehe

rara pinkmafia said...

sedapnyaaaaaa.rara tak pnh try jonny,sllu g steamboat biasa je.tunang rara sllu tak minum air bile mkn,dye kata t cepat knyg.rugi.heeh

LindaRahim said...

betul tu rara...mana nk hirup kuah dia lagi...

wildorchid said...

chicken wing dgn sambal tu..pehhhh terbaikkk...

cik aisha said...

tak pernah pg lg...mcm best je...blh try ni nti..:)

BHAIHAQI COOL said...

Uhh mmg Sedap , mmg Cool .. :)

Ayie said...

Uuuu.. Sikit..!! ^^

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

sedapppp...

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

johnnys memang sedap.... steamboat dia memang kaw2 punyer sambalnyer memang special

risa said...

sodap eh...ish ish ish

Puanbee2 said...

adoi melaka ada cawangan kat kl tk ni ?

azian said...

linda...
sy tak pernah makan kat sini laaa....nampak sgt menyelerakan ek???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...